Trump telefonicky hovoril s egyptským prezidentom o boji proti terorizmu

NETKY.SK • 23 Január 2017, 21:17 • 2 min
Trump telefonicky hovoril s egyptským prezidentom o boji proti terorizmu

KÁHIRA - Americký prezident Donald Trump dnes telefonicky hovoril so svojím egyptským náprotivkom Abdalom Fattáhom Sísím o boji proti terorizmu a islamskému extrémizmu. Nový šéf Bieleho domu pri tejto príležitosti vyzdvihol Sísího úsilie v tejto oblasti, informoval úrad egyptskej hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

Trump Sísímu povedal, že si je vedomý ťažkostí, ktorým Egypt vo svojej "vojne proti terorizmu" čelí, pričom potvrdil záväzky svojho kabinetu o podpore tejto severoafrickej krajiny. "Prezident USA tiež uviedol, že sa teší na očakávanú návštevu Sísího vo Washingtone, ktorá je vo fáze príprav," uviedla Káhira vo vyhlásení.

 

Trump a Sísí už predtým preukázali určité vzájomné spojenectvo. Popri zasadnutí Valného zhromaždenia OSN vlani v septembri totiž Trump vyhlásil, že medzi ním a egyptským prezidentom je "dobrá chémia".

 

Trump v nedeľu telefonoval aj s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, ktorého pozval na návštevu Washingtonu v prvej časti februára. Politici hovorili o dôležitosti posilnenia americko-izraelských vzťahov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies