Trump spochybnil výsledky republikánskych primárok v Iowe

NETKY.SK • 3 Február 2016, 17:58 • 2 min
Trump spochybnil výsledky republikánskych primárok v Iowe

WASHINGTON - Uchádzač o prezidentskú nomináciu Republikánskej strany Donald Trump spochybnil dnes regulárnosť pondelňajších republikánskych volebných zhromaždení v štáte Iowa a obvinil ich víťaza Teda Cruza z podvodu.

slovakia

left justify in out

Trump na Cruza zaútočil na svojom oficiálnom konte na Twitteri, keď napísal, že "voľby (v Iowe) by sa buď mali opakovať, alebo by sa mali anulovať Cruzove výsledky".

 

 

V predchádzajúcom príspevku zverejnenom na Twitteri Trump obvinil Cruza, že členovia jeho volebného štábu presviedčali voličov o tom, že ďalší z republikánskych uchádzačov o prezidentskú nomináciu Ben Carson z volebného súboja odstupuje. Tým sa ich podľa Trumpa pokúšali ovplyvniť, aby svoje hlasy odovzdali Cruzovi.

 

Víťazom volieb Republikánskej strany v Iowe sa podľa oficiálnych výsledkov stal senátor za štát Texas Ted Cruz, ktorý získal 28 percent hlasov.

Prekvapujúco na druhom mieste skončil so ziskom 24 percent hlasov kontroverzný newyorský realitný magnát Donald Trump, ktorý doteraz viedol v prieskumoch verejnej mienky.

 

Na tretej priečke sa umiestnil senátor za štát Florida Marco Rubio, ktorý dostal 23 percent hlasov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies