Trump spája udalosti zo Štrasburgu s budovaním múru medzi USA a Mexikom

NETKY.SK • 13 December 2018, 18:04 • 2 min
Trump spája udalosti zo Štrasburgu s budovaním múru medzi USA a Mexikom

WASHINGHTON - Donald Trump použil streľbu v Štrasburgu ako argument pre svoju domácu politiku. Podľa jeho vyjadrenia treba zvýšiť financie na budovanie múru medzi USA a Mexikom.

slovakia

left justify in out

Americký prezident sa na sociálnych sieťach vyjadril, že podozrivý z utorkového útoku v Štrasburgu je spájaný s kriminálnou minulosťou a extrémistickými názormi. Francúzsky prokurátor sa vyjadril, že ozbrojenec začal kričať slová "Allah Akbar" (Boh je najväčší) ešte predtým, ako zapálil oheň na obľúbenom vianočnom trhu v centre stredovekého mesta. 

Trump zmienil útok iba okrajovo a na podporu svojich argumentov pre financovanie hraničnej bariéry medzi USA a Mexikom použil presne tento prípad.

 

"Ďalší veľmi krutý teroristický útok vo Francúzsku. Budeme ešte viac posilňovať naše hranice. Chuck a Nancy sa k nám musia pripojiť, aby sme zabezpečili dosdatočnú ochranu hraníc," povedal.

 

Prezident poukazoval na senátora Chucka Schumera a čelnú predstaviteľku Snemovne reprezentatov Nancy Peloisovú, s ktorými sa dostal do sporu pri téme o financovaní múru, v utorňajších hodinách na stretnutí v oválnej pracovni za prítomnosti médii. 

 

img

 

Štátny tajomník Mike Pompeo tiež použil útok v Štrasburgu na podporu budovania hraničného múru. 

 

"Vždy keď sa prikloníme k ľuďom, kde hrozí riziko radikalizácie, zvyšujeme tým riziko ohrozenia pre amerických občanov," vyjadril sa pre médiá.

 

"Musíme začať stavať. Mali by sme urobiť všetko čo sa dá, aby sme vedeli kontrolovať tok ľudí do našej krajiny spôsobom, ktorý nie je v rozpore so zákonom," dodal na záver.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies