Trump: Som kandidátom právneho poriadku

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 06:33 • 2 min
Trump: Som kandidátom právneho poriadku

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Donald Trump sa v pondelok vyhlásil za "kandidáta právneho poriadku" v dôsledku minulotýždňovej tragickej streľby v USA vrátane zabitia piatich policajtov v texaskom meste Dallas. Informovala o tom v noci nadnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Musíme zachovať právo a poriadok na najvyššej úrovni, inak prídeme o svoju krajinu. Ja som kandidátom právneho poriadku," vyhlásil Trump počas prejavu na stretnutí veteránov vo Virgínii. Zdôraznil, že takéto prípady sa už musia skončiť, pričom úlohou nového prezidenta bude "spraviť Ameriku opäť bezpečnou".


Incident v Dallase bol podľa jeho slov útokom na celú krajinu. Päť policajtov zomrelo rukou snajpera na konci protestného pochodu proti násiliu polície voči černochom. Strelec, černošský vojenský veterán, ktorý bol počas následnej bezpečnostnej akcie zabitý, mal v úmysle pripraviť o život najmä belošských policajtov.


Pamiatku piatich zavraždených policajtov si dnes v Dallase pripomenie aj prezident USA Barack Obama, ktorý kvôli tomu skrátil svoju návštevu Španielska. Streľba v Dallase zo 7. júla, ktorá si vyžiadala aj ďalších sedem zranených policajtov a dvoch civilistov, je najkrvavejším dňom pre americkú políciu od teroristických útokov z 11. septembra 2001.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies