Trump sľubuje posilniť rozpočet armády, ak bude prezidentom

NETKY.SK • 7 September 2016, 20:22 • 2 min
Trump sľubuje posilniť rozpočet armády, ak bude prezidentom

WASHINGTON - Americký prezidentský kandidát Donald Trump vyzval dnes na budovanie "mieru z pozície sily" a zaviazal sa posilniť rozpočet armády, ak bude v novembri zvolený za šéfa Bieleho domu.

slovakia

left justify in out

Newyorský miliardár povedal, že bude požadovať, aby Kongres zrušil škrty v amerických výdavkoch na obranu, ktoré vstúpili do platnosti, keď sa kongresmanom v roku 2013 nepodarilo dohodnúť na rozpočte.

 

A zdôraznil, že súčasná armáda je nepostačujúca, pokiaľ ide o hrozby, ktorým Spojené štáty čelia, informovala tlačová agentúra DPA.

 

"Dejiny ukazujú, že keď nie je Amerika pripravená, je nebezpečenstvo najväčšie," uviedol v príhovore vo Filadelfii, zameranom na národnú bezpečnosť. "Chceme sa vyhnúť konfliktu a zabrániť mu prostredníctvom našej jednoznačnej vojenskej prevahy."

 

Výdavky USA na obranu vlani prekročili 600 miliárd dolárov.

 

Spomínané parlamentné škrty znížili výdavky na rezort obrany i vnútroštátnu bezpečnosť s cieľom vyvinúť nátlak na Kongres, aby sa dohodol na kontrole rozpočtových výdavkov.

 

Republikánsky prezidentský kandidát Trump navrhol, aby mali americké pozemné sily približne 540.000 vojakov v aktívnej službe, námorná pechota 36 práporov, námorné sily 350 lodí a vzdušné sily 1200 bojových lietadiel.

V prejave vo Filadelfii tiež navrhol vývoj nového systému raketovej obrany.

 

Trump tvrdí, že vyššie vojenské výdavky zafinancuje "rozumnými reformami", ktoré zabránia plytvaniu vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies