Trump si zahral golf s japonským premiérom

NETKY.SK • 12 Február 2017, 09:16 • 2 min
Trump si zahral golf s japonským premiérom

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump si v sobotu zahral golf s japonským premiérom Šinzóom Abem, ktorého hostil vo svojom osobnom letovisku na Floride. Novinárom golfový zápas sledovať nedovolili.

slovakia

left justify in out

Trump Abeho už v piatok privítal na rokovaniach v Bielom dome. Obaja štátnici ešte v ten istý deň odleteli do Trumpovho floridského letoviska Mar-a-Lago, kde si dnes spoločne zahrali golf.

Prítomní novinári museli počas zápasu v golfovom klube Jupiter zostať v miestnosti so zatemnenými oknami a dverami, cez ktoré nebolo vidno von. Trumpovi spolupracovníci im tiež zakázali fotografovať s odôvodnením, že sa nachádzajú v "súkromnom klube" .

Pozvanie japonského lídra do Mar-a-Lago podľa agentúry DPA naznačuje, aký štýl mieni Donald Trump uplatňovať pri rokovaní so zahraničnými partnermi. Niektorí pozorovatelia v tomto smere hovoria o "golfovej diplomacii".

Zdroje z Bieleho domu hovoria o tom, že prezident mieni svojich zahraničných hostí častejšie pozývať na neformálnejšie stretnutia mimo Washington. Trump sa pritom netají tým, že sa mu nepozdáva oficiálne prezidentské letovisko Camp David v štáte Maryland.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies