Trump si za ministra vnútra vybral kongresmana Ryana Zinkeho

NETKY.SK • 14 December 2016, 09:50 • 2 min
Trump si za ministra vnútra vybral kongresmana Ryana Zinkeho

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump si za ministra vnútra vybral republikánskeho kongresmana za štát Montana Ryana Zinkeho.

slovakia

left justify in out

Ten podľa nemenovaného člena Trumpovho prípravného tímu, na ktorého sa odvoláva spravodajská stanica CNN, už ponuku prijal.

 

Päťdesiatpäťročný Zinke, ktorý je členom Snemovne reprezentantov len od minulého roka, je tiež bývalým veliteľom špeciálnych síl amerického námorníctva, pričom za bojové zásluhy v misii v Iraku získal až dve Bronzové hviezdy. V predvolebnej kampani podporoval Trumpa.

 

Trumpova voľba bola však aj pre niektorých republikánov pomerne prekvapivou, viacerí totiž dúfali, že práve Zinke opäť zabojuje v roku 2018 o kreslo senátora Montany. Trump sa tiež údajne pohrával s myšlienkou, že post ministra vnútra nominuje republikánsku kongresmanku Cathy McMorrisovú Rodgersovú.

 

Samotný Zinke sa s Trumpom stretol v pondelok. "S novozvoleným prezidentom Donladom Trumpom som absolvoval veľmi konštruktívne stretnutie, diskutovali sme o širokej škále priorít pre Montanu. Čo sa týka budúcnosti, obaja sme plní nádeje" povedal Zinke po stretnutí montanskému denníku Billings Gazette.

 

O Zinkem sa nedávno pochvalne vyjadril aj Trumpov hovorca Jason Miller. "Kongresman Zinke je silným zástancom americkej energetickej nezávislosti... podporuje využívanie obnoviteľných zdrojov, fosílnych palív aj alternatívnych zdrojov energie," povedal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies