Trump si vybral za veľvyslankyňu pri OSN guvernérku Nikki Haleyovú

NETKY.SK • 23 November 2016, 13:57 • 2 min
Trump si vybral za veľvyslankyňu pri OSN guvernérku Nikki Haleyovú

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump si vybral guvernérku štátu Južná Karolína Nikki Haleyovú za novú americkú veľvyslankyňu pri OSN, informovala dnes stanica BBC s odvolaním sa na americké médiá.

slovakia

left justify in out

Zdroj blízky Trumpovi sa vyjadril pre spravodajský kanál NBC News, že Haleyová ponuku prijala. Stala sa tak prvou ženou, ktorú si novozvolený prezident vybral do vysokej funkcie. Haleyová je pritom političkou, ktorá Trumpa počas predvolebnej kampane hlasno kritizovala. V prezidentských voľbách pôvodne podporovala senátorov Marca Rubia a Teda Cruza.

 

Republikánka Haleyová, dcéra indických prisťahovalcov, má 44 rokov a je tak najmladšou guvernérkou v USA. Na čele Južnej Karolíny stojí už druhé funkčné obdobie. Haleyová býva označovaná za tzv. stúpajúcu hviezdu v Republikánskej strane.

 

NBC News upozorňuje, že Haleyová nemá veľké skúsenosti so zahraničnou politikou, čo môže byť problém, ak ju má Senát potvrdiť do funkcie na vládnej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies