Trump si vybral asistentov pre národnú bezpečnosť a medzinárodné vzťahy

NETKY.SK • 28 December 2016, 08:06 • 2 min
Trump si vybral asistentov pre národnú bezpečnosť a medzinárodné vzťahy

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump si vybral skúseného poradcu pre národnú bezpečnosť Thomasa Bosserta za svojho budúceho asistenta pre oblasť domácej bezpečnosti a boja proti terorizmu.

slovakia

left justify in out

Trumpov prípravný tím v dnešnom vyhlásení oznámil, že Bossert bude radiť prezidentovi v otázkach súvisiacich s národnou bezpečnosťou, bojom proti terorizmu a kybernetickou bezpečnosťou. Bude tiež koordinovať proces formulovania a uplatňovania súvisiacej politiky.

 

Bossert je šéfom konzultačnej firmy pre riadenie rizík CDS Consulting. Predtým slúžil za vlády prezidenta Georgea W. Busha ako zástupca asistenta prezidenta pre domácu bezpečnosť.

 

Podľa zverejneného vyhlásenia sa Bossert bude zameriavať na domáce a transnárodné bezpečnostné priority. Zároveň bude pracovať po boku generálporučíka vo výslužbe Michaela Flynna, ktorého si Trump vybral za svojho poradcu pre národnú bezpečnosť.

 

Jeden z hlavných poradcov novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa pre americko-izraelské vzťahy, advokát Jason Greenblatt, sa stane jeho osobitným zástupcom v medzinárodných rokovaniach.

 

Prípravný Trumpov tím dnes vo vyhlásení uviedol, že advokát Greenblatt bol už do tejto funkcie vymenovaný.

 

Greenblatt pracoval dve desaťročia pre konzorcium podnikov s názvom Trumpova organizácia a v súčasnosti slúži ako jej výkonný viceprezident a hlavný právnik.

 

Trump vo vyhlásení napísal, že Greenblatt "má za sebou rokovania o zásadných, zložitých transakciách v mojom záujme" a má odborné znalosti na to, aby "priviedol za jeden stôl rôzne strany a vytvoril konsenzus v ťažkých a citlivých témach".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies