Trump si na Twitteri uctil ženy a vyzval priaznivcov, aby urobili to isté

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 17:42 • 2 min
Trump si na Twitteri uctil ženy a vyzval priaznivcov, aby urobili to isté

WASHINGTON - Prezident USA Donald Trump zverejnil na Twitteri odkaz k dnešnému Medzinárodnému dňu žien, v ktorom požiadal svojich prívržencov, aby sa k nemu pripojili a takisto si "uctili zásadnú rolu žien" v Spojených štátoch i po celom svete.

slovakia

left justify in out

Trump v tvíte napísal, že má "obrovskú úctu voči ženám a mnohým úlohám, ktoré vykonávajú a ktoré sú životne dôležité pre fungovanie našej spoločnosti i našej ekonomiky".

 

 

Organizátori masového pochodu žien vo Washingtone deň po Trumpovej inaugurácii, ktorá sa konala 20. januára, teraz ženy vyzývajú, aby si dnes vzali voľno a nemíňali peniaze - takto ukážu svoju ekonomickú silu a svoj dôležitý vplyv na americkú spoločnosť.

 

Podujatie "Deň bez ženy" je prvou veľkou akciou organizátorov od celonárodných pochodov z 21. januára, ktoré prilákali milióny účastníkov na protest proti mizogýnii (nenávisti voči ženám), nerovnosti a utlačovaniu žien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies