Trump si myslí, že balík pomoci je súčasťou extrémne ľavicovej agendy demokratov

NETKY.SK • 23 December 2020, 12:24 • 2 min
Trump si myslí, že balík pomoci je súčasťou extrémne ľavicovej agendy demokratov

Na sociálnej sieti naznačil, že by mohol vydať veto na zákon, ktorým sa má 892 miliardami dolárov pomôcť tým, ktorých zasiahol koronavírus.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Donald Trump sa nazdáva, že pri balíku, ktorý zabezpečuje ekonomickú pomoc pôjde málo americkým občanom a veľa iným štátom. Povedal to vo videu na Twitteri a píše o tom aj portál news.sky.com.

 

Trump tvrdí, že do iných krajín prídu peniaze prostredníctvom podpory prisťahovalcov. Nazdáva sa tak, že balík pomoci bol presadení aj ako súčasť snahy o podporu podľa neho extrémne ľavicovú agendu demokratov. V oboch komorách parlamentu však zákon prešiel pohodlnou väčšinou, veto prezidenta by tak nemal byť problém prekonať.

 

Donald Trump aj počas prezidentskej kampane označoval kandidáta demokratov Joe Bidena za komunistu. Demokratov aj politológovia označujú ako politikov smerujúcich od stredu do ľava. O štandardnú sociálnu demokraciu či o komunistov nejde.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona