Trump sa zastavil aj v Nemecku

NETKY.SK • 27 December 2018, 08:08 • 2 min
Trump sa zastavil aj v Nemecku

RAMSTEIN - Americký prezident Donald Trump sa v noci na štvrtok pri návrate z vopred neohlásenej návštevy Iraku zastavil v Nemecku. Lietadlo Air Force One pristálo krátko pred druhou hodinou ráno na základni amerického letectva v Ramsteine, ​kde sa doplnilo palivo a Trump sa stretol s americkými vojakmi.

slovakia

left justify in out

Prezident USA a prvá dáma Melania niekoľko hodín predtým nečakane navštívili amerických vojakov pôsobiacich v Iraku. Išlo o prvú Trumpovu návštevu vojakov nasadených v krízových oblastiach od jeho nástupu do funkcie pred takmer dvoma rokmi.

 

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová v tejto súvislosti uviedla, že iracký premiér Ádil Abdal Mahdí prijal pozvanie na návštevu Spojených štátov. Obaja politici hovorili počas Trumpovej návštevy iba telefonicky.

 

Pozor, video obsahuje zvukový záznam!

 

Trump v príhovore k vojakom, ktorým sa prišiel poďakovať za "ich službu, úspech a obete", na leteckej základni al-Asad ležiacej západne od Bagdadu povedal, že nemá v pláne stiahnuť americké jednotky z Iraku.

 

Ten podľa neho môže byť využívaný ako základňa pre útoky na militantov organizácie Islamský štát. V prípade potreby môžu USA zaútočiť na IS "tak rýchlo a tak tvrdo", že islamisti "nebudú ani vedieť, čo sa deje".

 

 

Do Iraku sa Trump vydal krátko po tom, ako oznámil stiahnutie amerických jednotiek zo Sýrie, ktorá s Irakom susedí. Toto rozhodnutie zaskočilo jeho poradcov i spojencov, vrátane Iraku, a malo za následok aj demisiu ministra obrany Jima Mattisa.

 

 

Prezident Donald Trump so svojou manželkou Melanie na americkej základni Ramstein



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies