Trump sa už vyhlásil za "pravdepodobného kandidáta" republikánov

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 06:36 • 2 min
Trump sa už vyhlásil za "pravdepodobného kandidáta" republikánov

NEW YORK - Donald Trump sa vyhlásil za "pravdepodobného kandidáta" Republikánskej strany na úrad prezidenta USA v novembrových voľbách, a to napriek tomu, že si ešte nezabezpečil dostatok delegátov pre nomináciu, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trumpove slová zazneli po utorňajších republikánskych primárkach v piatich štátoch, kde zvíťazil. Svojich protikandidátov Teda Cruza a Johna Kasicha nechal ďaleko za sebou a vyzval ich, aby odstúpili zo súboja.

 

Trump obrátil pozornosť aj na uchádzačku o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany Hillary Clintonovú. Sľúbil, že ak bude on zvolený za prezidenta, urobí pre ženy viac ako ona. Bývalá šéfka diplomacie si podľa Trumpa vedie vo voľbách dobre len preto, že je ženou.

 

"Úprimne povedané, ak by bola Hillary Clintonová mužom, myslím si, že by nezískala ani päť percent... Jediná vec, ktorú má, je ženská karta. A krásne na tom je to, že ženy ju nemajú radi," povedal Trump novinárom v New Yorku.

 

Podľa odhadov televízie CNN Trump v utorňajších republikánskych primárkach získal v Connecticute 58,1 percenta hlasov, Marylande 55, Pennsylvánii 57,1, Delaware 60,8 a v štáte Rhode Islande 64,1.

 

Podľa odhadov agentúry AP si Trump zabezpečil najmenej 105 zo 118 delegátov. Celkovo si už zabezpečil 950 delegátov, pričom Ted Cruz 559 a John Kasich 153.

 

Trump sa tak približuje k hranici 1237 delegátov, ktorých potrebuje na zaistenie oficiálne prezidentskej nominácie na zjazde republikánov v júli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona