Trump "sa teší" na ďalšie stretnutie s Putinom

NETKY.SK • 20 Júl 2018, 18:40 • 2 min
Trump "sa teší" na ďalšie stretnutie s Putinom

WASHINGTON - Prezident Spojených štátov Donald Trump vyhlásil, že sa teší na ďalšiu schôdzu s ruským vodcom Vladimirom Putinom. O tom napísal na svojej stránke v Twitter.

slovakia

left justify in out

On zdôraznil, že je spokojný s helsinským summitom, ale sklamaný s verejným podaním stretnutia. Trump pomenoval americké médiá, ktoré kritizovali pozíciu prezidenta "skutočnými nepriateľmi ľudí". On napísal, že na novom stretnutí, na ktoré on netrpezlivo čaká, by prezidenti mohli dôkladnejšie zvážiť a prepracovať plány, o ktorých sa diskutovalo: "terorizmus, bezpečnosť Izraela, nešírenie jadrových zbraní, kybernetické útoky, obchod, Ukrajinu, Blízky Východ, Severnú Kóreu" a iné otázky. 

Predtým Trump vyhlásil, že riešenie problémov s prezidentom Ruska môže ušetriť veľa životov.  On vyjadril tiež dôveru, že po včerajšom stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Helsinkách, budú kontakty s ruskou stranou pokračovať.
     

Okrem toho, včera on taktiež vyhlásil, že bol spokojný s rozhovormi na summite NATO, avšak rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Helsinkách boli ešte lepšie. 
     

Vladimir Putin tiež komentoval rozhovory so svojim americkým kolegom Trumpom a nazval ich úspešnými a užitočnými.  Zo svojej strany americký líder Donald Trump tiež komentoval rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. On vyhlásil, že konverzácia vo formáte tete-a-tete, počas ktorej komunikovali s Putinom viac ako dve hodiny, "sa stala veľmi dobrým začiatkom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies