Trump sa stretol s guvernérom štátu Indiana Michaelom Penceom

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 06:36 • 2 min
Trump sa stretol s guvernérom štátu Indiana Michaelom Penceom

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump a jeho rodina sa stretli s guvernérom štátu Indiana Michaelom Penceom, o ktorom sa špekuluje, že by mohol byť v prípade Trumpovho volebného víťazstva jeho viceprezidentom. Informovala o tom v noci nadnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Trump ako pravdepodobný nominant republikánov do novembrových prezidentských volieb by mal oznámiť meno svojho eventuálneho námestníka ešte tento týždeň. Očakáva sa, že Trump získa oficiálnu nomináciu svojej strany do boja o Biely dom na celonárodnom zjazde republikánov, ktorý sa bude konať na budúci týždeň.

 

Trump v sprievode svojej dcéry Ivanky Trumpovej a jej manžela Jareda Kushnera navštívili Penceovo sídlo v Indianapolise. Pence v máji vyjadril podporu bývalému kandidátovi Tedovi Cruzovi, vyhlásil však, že podporí akéhokoľvek republikánskeho nominanta. Pence je členom pravicovo-konzervatívneho hnutia Tea Party.

 

Na utorkovom mítingu v Indiane vyhlásil Trump o Penceovi: "Neviem, či bude váš guvernér alebo váš viceprezident." Medzi ďalšími potenciálnymi kandidátmi na post Trumpovho viceprezidenta figurujú bývalý predseda Snemovne reprezentantov Newt Gingrich, guvernér štátu New Jersey Chris Christie a generálporučík vo výslužbe Michael Flynn.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona