Trump sa rozhodol vyšetriť podvody v prezidentských voľbách

NETKY.SK • 6 Február 2017, 07:03 • 2 min
Trump sa rozhodol vyšetriť podvody v prezidentských voľbách

WEST PALM BEACH - Americký prezident Donald Trump v rozhovore odvysielanom v nedeľu oznámil, že poverí viceprezidenta Mikea Pencea vedením komisie, ktorá bude vyšetrovať obvinenia z podvodov pri novembrových voľbách.

slovakia

left justify in out

Aj keď sa predstavitelia jednotlivých štátov USA, volební experti i politici všeobecne zhodujú, že volebné podvody sú v Spojených štátoch zriedkavé, Trump opakovane vyhlásil, že možno až niekoľko miliónov hlasov bolo 8. novembra minulého roka odovzdaných nelegálne.

"Vytvorím komisiu, ktorú povedie viceprezident Pence, a pozrieme sa na to veľmi, veľmi dôkladne," povedal Trump v rozhovore pre televíziu Fox News, ktorý poskytol ešte v piatok.

Trump, ktorý strávil víkend vo svojom sídle Mar-a-Lago v Palm Beach na Floride, zvíťazil v prezidentských voľbách ako nominant republikánom ziskom dostatočného počtu hlasov tzv. voliteľov za jednotlivé štáty na to, aby porazil svoju súperku Hillary Clintonovú.

Nominantka Demokratickej strany Clintonová napriek tomu podľa oficiálnych výsledkov dostala o takmer tri milióny viac hlasov voličov, keď si zabezpečila jasnú väčšinu v tradične demokratických štátoch ako Kalifornia. To podráždilo Trumpa, ktorý hovorí o rozsiahlych volebných podvodoch, pripomína agentúra Reuters.

Líder republikánskej väčšiny vo federálnom Senáte Mitch McConnell v televízii CNN povedal, že k volebným podvodom dochádza, avšak "nie sú dôkazy, že k ním došlo v takom významnom počte, že by zmenili prezidentské voľby".



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies