Trump sa pýta, kedy je možné odoberať licencie televíziám

NETKY.SK • 12 Október 2017, 06:00 • 2 min
Trump sa pýta, kedy je možné odoberať licencie televíziám

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa podľa jedného zo svojich stredajších príspevkov na Twitteri zaujíma o to, či a za akých podmienok by sa dali televíziám odoberať licencie.

slovakia

left justify in out

Po sérii vyhrážok a nahnevaných reakcií na správy najväčších amerických televízií, ktoré americký prezident zvykne vo svojich postoch nazývať "fake news", Trump v stredu spomenul odoberanie licencií.

 

"V akom momente by bolo vhodné odoberať im licenciu?" spýtal sa Trump na jeho obľúbenej sociálnej sieti v súvislosti so stanicou NBC News a ďalšími, tentokrát nešpecifikovanými televíziami.

Televíziu NBC News Trump v posledných dňoch spomína najčastejšie, najmä po tom, ako cez víkend priniesla informáciu, že minister zahraničných vecí Rex Tillerson Trumpa v užšom kruhu spolupracovníkov údajne nazval "hlupákom" a že zvažuje odchod z Trumpovej administratívy.

 

Tillerson vzápätí poprel, že by zvažoval rezignáciu, ale k tomu, či nazval Trumpa "hlupákom", sa priamo nevyjadril. Poprela to až neskôr jeho hovorkyňa.

Trump na túto správu reagoval v rozhovore pre najnovšie číslo magazínu Forbes s tým, že ak ho Tillerson naozaj nazval "hlupákom", mali by si obaja dať spraviť IQ testy. "Myslím si, že je to vymyslená správa. Ale ak to povedal, tak potom by sme si mali porovnať IQ testy. A ja dobre viem, kto vyhrá," povedal prezident pre Forbes.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona