Trump sa ospravedlnil za vulgárne výroky o ženách a sľúbil, že bude "lepší muž"

NETKY.SK • 8 Október 2016, 09:46 • 2 min
Trump sa ospravedlnil za vulgárne výroky o ženách a sľúbil, že bude "lepší muž"

WASHINGTON - Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump dnes ráno vyhlásil, že jeho vulgárne výroky o ženách boli "nesprávne", ospravedlnil sa za ne a prisľúbil, že "bude lepším mužom".

slovakia

left justify in out

Trump tak reagoval na video z roku 2005 zverejnené v piatok americkým denníkom Washington Post a televíziou NBC News, na ktorom sa chvastá, že bozkával, obchytkával a pokúšal sa mať pohlavný styk so ženami, pričom nešlo o jeho manželku.

"Povedal som a urobil veci, ktoré ľutujem, a (v piatok) zverejnené slová na videu starom vyše desať rokov sú jedny z nich. Ospravedlňujem sa," uviedol Trump v reakcii na jeden a pol minútovom videu vo vyhlásení, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Facebook. "Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že taký nie som," citovali ho tlačové agentúry AP a DPA.

 

Trump pokračoval, že sa odvtedy už zmenil a kauza okolo jeho výrokov nie je "ničím iným než odvádzaním pozornosti od dôležitých záležitostí, ktorým dnes čelíme".

 

Republikánsky kandidát uviedol, že bývalý prezident USA Bill Clinton "zneužíval ženy" a jeho demokratická súperka Hillary Clintonová "šikanovala, napádala, zahanbovala a zastrašovala manželove obete".

 

Trump uviedol: "Povedzme si to otvorene, veď žijeme v skutočnom svete."

 

Prezidentský kandidát ďalej vyhlásil, že síce povedal niekoľko "hlúpostí", ale Clintonovci urobili "horšie veci".

Newyorský miliardár na záver dodal: "Budeme o tom ešte v nasledujúcich dňoch debatovať."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies