Trump sa obáva oslabenia amerického trh práce v dôsledku vystúpenia Británie z EÚ

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 16:26 • 2 min
Trump sa obáva oslabenia amerického trh práce v dôsledku vystúpenia Británie z EÚ

BRUSEL - Obavu, že občania USA môžu prísť pre odchod Spojeného kráľovstva z EÚ o prácu mal počas stretnutia s predstaviteľmi Európskej únie vysloviť prezident USA Donald Trump.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters odvolávajúca sa na zdroje z prostredia EÚ. Podľa uvedeného zdroja Trump na stretnutí s predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom a predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom "vyjadril obavu, že v USA pre brexit ubudnú pracovné miesta".

 

Trump počas vlaňajšej predvolebnej kampane vítal výsledok britského referenda a naznačil, že ďalšie členské štáty EÚ by mohli zopakovať britský scenár. Ešte ako prezidentský kandidát označil Brusel za "potkaniu dieru".

 

V stredu sa Trump stretol s belgickým premiérom Charlesom Michelom. Ten po stretnutí uviedol, že od prezidenta USA počul na adresu Belgicka a Bruselu „najmä komplimenty".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona