Trump sa nezúčastní na tradičnej novinárskej večeri vo Washingtone

NETKY.SK • 26 Február 2017, 09:48 • 2 min
Trump sa nezúčastní na tradičnej novinárskej večeri vo Washingtone

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa nezúčastní na tradičnej slávnostnej večeri Združenia spravodajcov Bieleho domu (WHCA), ktorá sa každoročne koná vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

WHCA združuje žurnalistov akreditovaných v Bielom dome. Slávnostnú večeru v americkej metropole organizuje od roku 1920 a zvyčajne sa na nej zúčastňuje prezident aj viceprezident USA. Úradujúci šéf Bieleho domu na nej spravidla vystupuje s humorne ladeným príhovorom.

 

Donald Trump však pravdepodobne nehodlá v tejto tradícii pokračovať, ako to oznámil v sobotu prostredníctvom svojho obľúbeného Twitteru. "Želám každému všetko dobré a majte úžasný večer," napísal v sobotňajšom tweete.

 

Dôvod svojej neúčasti neuviedol. Agentúra DPA však v tejto súvislosti pripomínajú jeho komplikovaný vzťah s americkým mainstreamovými médiami, ktoré obviňuje z nepriateľskej kampane voči svojej osobe a zo šírenia falošných informácií.

 

Tohtoročná slávnostná večera WHCA sa bude konať 29. apríla. Okrem novinárov a politikov sa na tejto benefičnej akcii zvyknú zúčastňovať aj celebrity a známe osobnosti. Z výťažku sa financujú štipendiá pre nadaných študentov žurnalistiky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona