Trump sa nestal čestným občanom obce, odkiaľ pochádzali jeho predkovia

NETKY.SK • 27 Január 2017, 09:33 • 2 min
Trump sa nestal čestným občanom obce, odkiaľ pochádzali jeho predkovia

Freinsheim FREINSHEIM - Obecná rada v Kallstadte - tichej obci v nemeckej vinárskej oblasti Porýnie - neudelila čestné občianstvo novému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi, ktorého starí rodičia boli miestni rodáci.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie, ktoré padlo vo štvrtok na zasadaní obecného zastupiteľstva, oznámil starosta obce Thomas Jaworek. Spresnil, že poslanci neschvaľovali konkrétny návrh na udelenie čestného občianstva Trumpovi, len potvrdili, že obec ako taká túto poctu neudeľuje.

Žiadosť o udelenie čestného občianstva Trumpovi v obci Kallstadt podali nemeckí republikáni - periférna strana, vyznávajúca rovnaké pravicové konzervatívne hodnoty ako jej americkí menovci. Nemeckí republikáni dokonca navrhli pomenovať po Trumpovi ulicu alebo námestie.

Mesto Freinsheim, kam patrí aj obec Kallstadt, takisto zamietlo podobný návrh. Hovorca mestskej rady povedal, že Trump nespĺňa podmienky na udelenie čestného občianstva.

Trumpov starý otec Friedrich, ktorý si neskôr meno poangličtil na Frederick, sa vydal z Nemecka do New Yorku koncom 19. storočia a neskôr počas zlatej horúčky vyrazil na západ USA.

Friedrich posielal domov príbuzným v Nemecku časť svojich zárobkov, ktorí za ne zvykli nakupovať nehnuteľnosti a iné majetky v Kallstadte. Ale dnes už zostalo iba málo stôp po tejto rodine, ktorá tam mala kedysi svoje sídlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies