Trump sa neobáva dôsledkov spolupráce Flynna s vyšetrovateľmi

NETKY.SK • 3 December 2017, 06:00 • 2 min
Trump sa neobáva dôsledkov spolupráce Flynna s vyšetrovateľmi

WASHINGTON - Prezident USA Donald Trump v sobotu uviedol, že sa neobáva toho, čo by jeho bývalý poradca pre národnú bezpečnosť Michael Flynn mohol povedať vyšetrovateľom po tom, ako sa priznal, že klamal o svojich kontaktoch s Ruskom.

slovakia

left justify in out

Trump pred novinármi vo Washingtone zdôraznil, že medzi jeho volebným tímom a ruskými predstaviteľmi neexistovala žiadna tajná dohoda, a to sa podľa neho preukázalo aj v prípade Flynnovho priznania. Šéf Bieleho domu neskôr vyhlásil, že "musel odvolať" Flynna po tom, ako klamal viceprezidentovi Mikeovi Penceovi a Federálnemu úradu pre vyšetrovanie (FBI).

 

"Priznal sa k týmto lžiam. Je to hanba, pretože jeho konanie počas prechodného obdobia bolo zákonné. Nebolo čo skrývať!" napísal Trump na Twitteri. Flynn odstúpil z postu poradcu pre národnú bezpečnosť vo februári len po 25 dňoch vo funkcii, keď pripustil, že "neúmyselne" poskytol kľúčovým predstaviteľom Bieleho domu "neúplné informácie" o svojej komunikácii s ruským ambasádorom pred nástupom Trumpa.

 

Flynn sa v piatok pred súdom priznal k nepravdivej výpovedi pre FBI ohľadom rozhovorov s ruským veľvyslancom. Podľa súdnych dokumentov mu kontaktovať ambasádora Ruska nariadil vysokopostavený člen Trumpovho prechodného tímu. Generál vo výslužbe vo vyhlásení súčasne uviedol, že spolupracuje s vyšetrovaním vedeným osobitným vyšetrovateľom Robertom Muellerom, ktorý preveruje obvinenia zo zasahovania Ruska do kampane pred vlaňajšími voľbami v Spojených štátoch, no tiež obvinenia z možného spolčenia sa členov Trumpovho tímu s ruskou vládou.

 

Právnik Bieleho domu Ty Cobb uviedol, že nič vo Flynnovom priznaní neinkriminuje Trumpa zo žiadneho pochybenia.

Flynn je prvým členom administratívy Donalda Trumpa a štvrtým spojeným s jeho prezidentskou kampaňou, ktorí čelia obvineniam v rámci Muellerovho vyšetrovania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies