Trump sa na oficiálnej návšteve Japonska vyjadril, ako sa vyvíja situácia na Blízkom východe

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 10:24 • 2 min
Trump sa na oficiálnej návšteve Japonska vyjadril, ako sa vyvíja situácia na Blízkom východe

TOKIO - Americký prezident Donald Trump počas dnešného dňa uviedol, že USA sa nesnažia o dosiahnutie zmeny režimu v Iráne. Napätie medzi krajinami sa navyše v poslednom období stupňuje a preto Washington posiela do oblasti Blízkeho východu čoraz viac svojich jednotiek.

slovakia

left justify in out

"Nesnažíme sa dosiahnuť zmenu režimu; ale konáme tak pre jadrové zbrane," vyjadril sa Trump na tlačovej konferencii v Tokiu. 

 

Prezident Spojených štátov je názoru, že USA sa podarí dosiahnuť s Teheránom dohodu. Svoje snahy o rokovania potvrdil aj počas návštevy Japonska. 

 

img

 

"Verím, že Irán by chcel viesť rozhovory. A pokiaľ chcú viesť rozhovory oni, my ich chceme viesť tiež," povedal Trump"Uvidíme, čo sa stane," pokračoval. Navyše sa vyjadril, že japonský premiér Šinzó Abe má veľmi blízke vzťahy s iránskou vládou. "Nikto nechce, aby sa stali hrozné veci - najmä ja nie," dodal.

 

Donald Trump pricestoval do Japonska ešte počas sobotňajších hodín v rámci oficálnej návštevy krajiny. Cieľom jeho cesty je posilňovanie vzťahov s touto východoázijskou krajinou a rozhovory o obchode i o rastúcich hrozbách zo strany Severnej Kórey. Prezident USA sa stal prvou zahtraničnou návštevou nového japonského cisára Naruhita. 

 

img

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies