Trump sa chystá udeľovať "ceny" lživým médiám

NETKY.SK • 3 Január 2018, 23:38 • 2 min
Trump sa chystá udeľovať "ceny" lživým médiám

BOLZANO - Dve Nemky zahynuli pri páde lavíny v talianskych Alpách, ktorá sa v stredu zrútila v údolí Val Venosta v provincii Bolzano. Na sociálnej sieti Twitter o tom informovala tamojšia horská služba.

slovakia

left justify in out

"V pondelok o 17.00 h vyhlásim OCENENIA ZA NAJNEČESTNEJŠIE A NAJSKORUMPOVANEJŠIE MÉDIÁ ROKA. Posudzované budú nečestnosť a zlé spravodajstvo lživých médií rozdelené do viacerých kategórií. Zostaňte na príjme!" odkázal v utorok večer miestneho času Trump.

 

Zatiaľ nie je jasné, ako chce americký prezident takéto bezprecedentné gesto voči médiám vykonať, napísal spravodajský portál Politico.eu. Pripomenul však, že Trump myšlienku udeľovania ceny "lživým médiám" za ich "skreslené" informovanie o jeho prezidentskom úrade spomenul na Twitteri už v novembri.

 

"Mali by sme mať súťaž v tom, ktorá z (mediálnych) sietí, rátajúc CNN a vynímajúc Fox, je tá najnečestnejšia, najskorumpovanejšia a/alebo najzávádzajúcejšia vo svojom politickom spravodajstve o vašom obľúbenom prezidentovi (mne)," napísal vtedy v príspevku.

 

Trump médiá často osočuje tak, že ich spravodajstvo označuje za zaujaté, pričom kritické správy o svojej vláde pravidelne popiera a nazýva "lživými". Novinárov tiež obviňuje z väzieb na Demokratickú stranu. Najčastejším terčom jeho kritiky sú denníky New York Times a Washington Post, spravodajská televízia CNN, ale i mnohé ďalšie médiá. Do New York Timesu si Trump "kopol" aj v utorok, keď vyslovil nádej, že príchod nového vydavateľa mu umožní vrátiť sa k vízii jeho zakladateľa, ktorou bola objektívnosť a nezaujatosť.

 

"Potácajúci sa (denník) New York Times má nového vydavateľa A. G. Sulzbergera. Blahoželám! Pre Timesy je to posledná šanca naplniť víziu ich zakladateľa Adolpha Ochsa 'prinášať správy nestranne bez strachu či ZAUJATOSTI bez ohľadu na zúčastnenú stranu, sektu či záujmy'," uviedol americký prezident.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies