Trump s veľkou pravdepodobnosťou v júli zavíta do Poľska

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 18:40 • 2 min
Trump s veľkou pravdepodobnosťou v júli zavíta do Poľska

VARŠAVA - Americký prezident Donald Trump sa s veľkou pravdepodobnosťou v júli počas cesty na summit lídrov skupiny G20 do Nemecka nakrátko zastaví v Poľsku.

slovakia

left justify in out

Ďalej uviedli, že Trump súhlasil s júlovým termínom; do Poľska by mal zavítať 6. júla, teda deň pred summitom G20 v Hamburgu. Hoci ďalšie detaily o možnej návšteve šéfa Bieleho domu v Poľsku ešte nie sú známe, Trump by mal podľa všetkého zavítať do Varšavy.

 

Predtým poľskí predstavitelia naznačili, že Trump by mohol navštíviť mesto Vroclav ležiace na západe krajiny, kde sa 6. a 7. júla zídu lídri z niekoľkých krajín strednej, východnej a južnej Európy. Trump sa v máji zúčastnil na summite NATO v Bruseli, kde verejne kritizoval nedostatočné výdavky európskych krajín na svoju obranu. Navštívil aj Vatikán a Taliansko.

 

Poľská konzervatívna a euroskeptická vládnuca strana Právo a spravodlivosť (PiS) horlivo podporuje transatlantické vzťahy a Trumpovej administratíve je naklonená oveľa viac než mnohé iné európske vlády. PiS, ocitajúca sa v Európe v čoraz väčšej izolácii, sa usilovala zabezpečiť Trumpovu návštevu niekoľko mesiacov, napísala agentúra Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies