Trump ruší ochranu prisťahovalcov, ktorí do krajiny pricestovali ilegálne ešte ako deti

NETKY.SK • 6 September 2017, 06:00 • 2 min
Trump ruší ochranu prisťahovalcov, ktorí do krajiny pricestovali  ilegálne ešte ako deti

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v utorok spustil proces rušenia vládneho programu, ktorý chráni státisíce mladých imigrantov, ktorí pricestovali do Spojených štátov ilegálne ešte ako deti.

slovakia

left justify in out

Minister spravodlivosti Jeff Sessions vyhlásil, že program zavedený administratívou bývalého prezidenta Baracka Obamu je "protiústavný", a preto ho treba zrušiť.

Program DACA chráni takmer 800-tisíc mladých prisťahovalcov pred deportáciou a umožňuje im legálne pracovať v USA formou obnoviteľných dvojročných povolení. Trumpova administratíva dala teraz Kongresu šesť mesiacov na to, aby legislatívu upravil. Následne zastaví vydávanie povolení pre ľudí, ktorých sa program týka. "Záujmy amerických občanov postavíme na prvé miesto!" uviedol prezident v tejto súvislosti na Twitteri.

 


Trump sa už pred prezidentskými voľbami vyjadril, že program poskytuje ilegálne amnestie a zaviazal sa k jeho zrušeniu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies