Trump robí poriadky: Chce zrušiť "šialene drahý" kontrakt na výrobu prezidentských špeciálov

NETKY.SK • 7 December 2016, 07:56 • 2 min
Trump robí poriadky: Chce zrušiť "šialene drahý" kontrakt na výrobu prezidentských špeciálov

NEW YORK - Novozvolený americký prezident Donald Trump v utorok vyhlásil, že kontrakt na výrobu dvoch nových prezidentských špeciálov Air Force One v hodnote štyri miliardy dolárov, ktorý vláda uzavrela so spoločnosťou Boeing, by mal byť zrušený, pretože tieto lietadlá sú príliš drahé.

slovakia

left justify in out

Náklady na dva stroje typu Boeing 747 sú "úplne šialené", povedal Trump novinárom vo foyeri svojho mrakodrapu na newyorskom Manhattane, pričom naznačil, že je pripravený do procesu nákupu lietadiel vstúpiť, aj keď do inaugurácie mu zostáva ešte šesť týždňov.

 

"Boeing vyrába úplne nový Air Force One pre budúcich prezidentov, ale tie náklady sú šialené - viac ako štyri miliardy dolárov. Ten kontrakt zrušte!" uviedol ešte predtým na Twitteri Trump, pričom neskôr označil cenu lietadiel za "absurdnú".

 

Americká vláda uzavrela so spoločnosťou Boeing zmluvu na výrobu dvoch alebo viacerých lietadiel Air Force One, ktoré by mali byť prezidentovi k dispozícii v roku 2024, čo znamená, že Trumpovi môžu slúžiť len v prípade, že sa mu v nasledujúcich prezidentských voľbách podarí dosiahnuť znovuzvolenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies