Trump republikánom: Vrátime moc americkému ľudu

NETKY.SK • 27 Január 2017, 07:18 • 2 min
Trump republikánom: Vrátime moc americkému ľudu

WASHINGTON - Politické opatrenia zavádzané Donaldom Trumpom budú najviac prospešné bežným ľuďom. Nová hlava štátu to dnes vyhlásila v prejave pred republikánskymi kongresmanmi, ktorí sa zišli na výročnom zjazde vo Filadelfii. Moc z Washingtonu bude teraz podľa Trumpa presunutá späť Američanom.

slovakia

left justify in out

"Sme tu teraz, pretože desiatky miliónov Američanom do nás vložili svoje nádeje, že presunieme moc z Washingtonu a vrátime ju späť ľuďom," vyhlásil.

 

Trump znova zopakoval množstvo vyjadrení a odkazov, ktoré sa tiahli celou jeho predvolebnou kampaňou. S jeho novou vládou prichádza napríklad príležitosť na efektívnu zmenu prístupu niektorých krajín k USA, povedal.

 

"Nastal čas, aby niekto bojoval za našu krajinu a nenechal nikoho, aby nás viac zneužíval. Svet nás zneužíval mnoho rokov. Toto sa viac nebude diať," uviedol šéf Bieleho domu.

 

Prezident ďalej prešiel zoznamom výnosov, ktoré už stihol od svojej piatkovej inaugurácie podpísať a ktoré podpíše v nasledujúcich hodinách a dňoch. Spomenul tiež viacero hlavných tém svojej kampane.

 

Miliardár a realitný magnát Trump sa tiež dotkol medzinárodnej agendy. Zdôraznil, že počas piatkovej schôdzky s britskou premiérkou Theresou Mayovou bude jednou z hlavných tém obchod. Vzhľadom na to, že Trumpovi Senát ešte neodsúhlasil nominatna na ministra obchodu, bude prezident s Mayovou rokovať sám. Táto skutočnosť je podľa Trumpa "v poriadku".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies