Trump: Putin je lepším lídrom než Obama

NETKY.SK • 8 September 2016, 14:24 • 2 min
Trump: Putin je lepším lídrom než Obama

WASHINGTON - Prezidentský kandidát amerických republikánov Donald Trump vyjadril presvedčenie, že ruský prezident Vladimir Putin je lepším lídrom než šéf Bieleho domu Barack Obama.

slovakia

left justify in out

Realitný magnát to vyhlásil na bezpečnostnom fóre televízie NBC News, ktoré sa v stredu konalo v New Yorku. Okrem neho tam odpovedala na otázky aj Trumpova demokratická súperka Hillary Clintonová.

 

Išlo o prvé vystúpenie oboch kandidátov na jednom pódiu od júla, keď získali oficiálne nominácie svojich strán. Obaja však vystupovali samostatne, informovala dnes agentúra AP.

 

Putin si podľa Trumpa udržiava silnú kontrolu nad svojou krajinou a teší sa veľkej, vyše 80-percentnej podpore obyvateľstva.

 

"Je to veľmi rozdielny systém a mne sa ten systém nepáči, ale (Putin) je rozhodne v tomto systéme lídrom, a to omnoho viac, než je lídrom náš prezident... My máme rozdelenú krajinu," vyhlásil Trump.

 

Súčasne priznal, že ho tešia pochvalné vyjadrenia na jeho adresu zo strany Vladimira Putina a že na ne bude reagovať v podobnom duchu.

 

Republikánsky kandidát tiež vyhlásil, že spojenectvo s Ruskom by prispelo k porážke extrémistickej skupiny Islamský štát (IS).

 

Hillary Clintonová musela počas vystúpenia na fóre odpovedať na sériu nepríjemných otázok týkajúcich sa aféry okolo používania súkromného e-mailu v čase pôsobenia na čele americkej diplomacie. Musela tiež vysvetľovať, prečo v roku 2003 podporila inváziu do Iraku, a obhajovať americkú intervenciu v Líbyi z roku 2011.

 

Clintonová priznala, že urobila chybu, keď vo funkcií ministerky používala súkromnú e-mailovú schránku a keď ako senátorka podporila inváziu do Iraku. Súčasne to využila ako dôkaz toho, že si na rozdiel od Trumpa dokáže priznať svoje omyly z minulosti.

 

"Prevzala som zodpovednosť za svoje rozhodnutia. On (Trump) si odmieta priznať, že podporoval (inváziu do Iraku)," povedala Clintonová podľa televízie NBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies