Trump pricestoval do Ríma, v stredu sa stretne s pápežom

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 20:37 • 2 min
Trump pricestoval do Ríma, v stredu sa stretne s pápežom

RÍM - Americký prezident Donald Trump pricestoval dnes do Ríma, kde pokračuje vo svojej prvej zahraničnej ceste od januárového nástupu do funkcie. Prezidentský špeciál Air Force One pristál rímskom medzinárodnom letisku Fiumicino.

slovakia

left justify in out

Do Ríma pricestoval Trump spolu s manželkou Melaniou, dcérou Ivankou a zaťom Jaredom Kushnerom. Taliansko je treťou zástavkou amerického prezidenta v rámci jeho prvej zahraničnej cesty v úrade, počas ktorej už stihol navštíviť Izrael aj Saudskú Arábiu.

 

Trump sa už v stredu stretne vo Vatikáne s pápežom Františkom. Na programe má aj schôdzky s poprednými talianskymi - prezidentom Sergiom Mattarellom a premiérom Paolom Gentilonim.

 

Z Talianska následne Trump odletí na summit NATO v Bruseli, kde sa okrem iného stretne s predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom a šéfom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom. Svoju prvú zahraničnú cestu zavŕši koncom týždňa účasťou na summite lídrov skupiny G7 na Sicílii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona