Trump predstavil hrubý návrh daňovej reformy, americké akcie posilnili

NETKY.SK • 27 September 2017, 19:40 • 2 min
Trump predstavil hrubý návrh daňovej reformy, americké akcie posilnili

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump a republikánski lídri ohlásili dlhoočakávaný plán daňovej reformy. Trump a republikáni by chceli ešte do konca roka dosiahnuť veľké legislatívne víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Hrubý plán reformy navrhuje zníženie hornej hranice na daň fyzických osôb na 35 %. Plán počíta so znížením počtu daňových pásiem pre fyzické osoby na tri z aktuálne siedmich - 12 %, 25 % a 35 %. Ponecháva však Kongresu flexibilitu, aby mohol vytvoriť ešte štvrté pásmo pre ľudí s najvyššími príjmami. Týmto spôsobom chce zabrániť tomu, aby z reformy príliš profitovali najbohatší.

 

Firemná daň by mala klesnúť na 20 % z 35 % a firmám by malo byť umožnené, aby okamžite odpísali kapitálové výdavky za prinajmenšom 5 rokov. Predstavený plán daňovej reformy však neobsahuje detaily, ako financovať zníženie daní bez zvýšenia federálneho deficitu.

 

Americké akcie po zverejnení plánu posilnili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona