Trump predpokladá, že uzavrie obchodnú dohodu s Čínou

NETKY.SK • 4 November 2018, 13:56 • 2 min
Trump predpokladá, že uzavrie obchodnú dohodu s Čínou

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyslovil presvedčenie, že dokáže dosiahnuť dohodu, ktorá ukončí zintenzívňujúcu sa obchodnú vojnu s Čínou, a uviedol, že zhruba o mesiac sa stretne so svojim čínskym partnerom na schôdzke organizácie G20 v Argentíne.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že urobíme dohodu s Čínou a myslím si, že to bude veľmi čestná dohoda pre všetkých," povedal Trump v piatok v Bielom dome. Trump poznamenal, že s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom sa stretne na večeri počas summitu priemyselných a rozvíjajúcich sa krajín, ktorý bude 30. novembra a 1. decembra tohto roka.

Stretnutie prezidentov USA a Číny bude prvé odvtedy, ako obe krajiny voči sebe začali navzájom uvaľovať dovozné clá. Americké clá sa dotkli importu čínskych tovarov v hodnote 250 mld. USD a Peking odpovedal uplatnením ciel na tovary z USA v hodnote 110 mld. USD. Trump pritom pohrozil, že uvalí clá na ďalší dovoz z Číny v hodnote 267 mld. USD, čo by fakticky pokrylo všetok čínsky vývoz do USA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona