Trump pre nárast počtu migrantov opäť hrozí zatvorením hraníc s Mexikom

NETKY.SK • 30 Marec 2019, 08:01 • 2 min
Trump pre nárast počtu migrantov opäť hrozí zatvorením hraníc s Mexikom

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump oznámil, že zatvorí hranice, pokiaľ Mexiko nespraví viac pre zastavenie migrantov smerujúcich do Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Zatvorenie hraničných priechodov by pritom malo za následok obrovské ekonomické straty dosahujúce miliardy dolárov. "Je veľmi pravdepodobné, že zatvorím hranicu budúci týždeň," vyhlásil Trump. Podľa jeho slov by Mexiko mohlo veľmi ľahko "zastaviť prichádzajúcich ľudí, oni sa to však rozhodli nespraviť".

Trumpova najnovšia hrozba nasleduje po náraste počtu migrantov križujúcich Mexiko s cieľom požiadať o azyl v USA. Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v reakcii vyhlásil, že sa nedá zatiahnuť do konfrontácie o tejto problematike. Minister zahraničia Marcelo Ebrard v tweete uviedol, že Mexiko je pre Spojené štáty "skvelý sused" a "nebude konať na základe vyhrážok".

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies