Trump pozval filipínskeho prezidenta Duterteho na návštevu Washingtonu

NETKY.SK • 30 Apríl 2017, 11:23 • 2 min
Trump pozval filipínskeho prezidenta Duterteho na návštevu Washingtonu

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump pozval dnes vo "veľmi priateľskom" telefonickom rozhovore filipínskeho prezidenta Rodriga Duterteho do Washingtonu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Bieleho domu.

 

Obaja lídri hovorili spolu aj o otázkach regionálnej bezpečnosti "vrátane hrozby Severnej Kórey". Ešte pred telefonátom sa Duterte vyjadril, že má v pláne vyzvať Trumpa, aby severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi "nenahrával do karát".

 

Trump s Dutertem diskutovali aj o tom, že "že filipínska vláda zvádza veľmi intenzívny boj, aby svoju krajinu zbavila drog - pliagy, ktorá sužuje mnoho krajín sveta," píše sa v oficiálnom komuniké.

 

Rodrigo Duterte nastúpil do funkcie filipínskeho prezidenta v júni 2016 a ihneď sa zaviazal verejne vykoreniť organizovaný zločin s drogami. Potom sa na Filipínach začala v tomto smere vojna bez pravidiel, za ktorú ho medzičasom skritizovali aj Spojené štáty a Organizácia Spojených národov, vysvetľuje agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies