Trump považuje svojich prvých sto dní v úrade za úspech

NETKY.SK • 30 Apríl 2017, 11:49 • 2 min
Trump považuje svojich prvých sto dní v úrade za úspech

WASHINGTON - Svojich prvých sto dní v úrade prezidenta USA považuje Donald Trump za "veľmi produktívne" obdobie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes na mítingu so svojimi priaznivcami v meste Harrisburg v štáte Pennsylvánia.

 

"Každý z prvých sto dní moja administratíva pracovala na tom, aby sa zlepšila situácia v krajine. Pracovali sme na tom, aby sme pomohli našim fantastickým baníkom, vrátili pracovné miesta. Dosiahli sme historické úspechy," dodal Trump.

 

Stretnutie so sympatizantmi v Harrisburgu sa nieslo v duchu Trumpových predvolebných stretnutí s potenciálnymi voličmi. Prítomní mali v rukách plagáty so sloganmi svedčiacimi o tom, že Trump ako prezident plní sľuby, ktoré im v kampani dal.

 

Samotný Trump dnes zopakoval svoje sľuby ohľadom zdravotnej starostlivosti a razantného znižovania daní - obzvlášť pre ľudí strednej vrstvy i podnikateľov.

 

Vysvetlil, že v dôsledku ekonomických opatrení dôjde k rozvoju podnikateľského prostredia v USA, kam sa spoločnosti vrátia a už nikdy americký trh neopustia, pretože "dane a právne normy budú čestné".

 

Prezident USA aj dnes opäť zaútočil na médiá, ktoré podľa neho Američanov zavádzajú. Uviedol tiež, že stretnutiu so svojimi sympatizantmi dal prednosť pred večerou s asociáciou korešpondentov v Bielom dome. Trump médiá znova obvinil zo šírenia falošných správ, pričom dodal, že ak ich úlohou je byť čestné a šíriť pravdu, potom zlyhali.

 

V príhovore k prítomným Trump ako úspech svojej administratívy spomenul aj vymenovanie Neila Gorsucha za sudcu Najvyššieho súdu USA, výber členov svojho kabinetu a súhlas s výstavbou ropovodu Keystone XL.

 

Trump sa vyjadril aj Parížskej dohode o zmene klímy, za ktorú USA podľa neho zaplatili miliardy dolárov, zatiaľ čo "Čína, Rusko a India nezaplatili nič a požívajú výhody". Trump avizoval, že "Spojené štáty už nebudú dovoľovať iným štátom získavať výhody na svoj účet, pretože Amerika teraz bude na prvom mieste".

 

Proti Trumpovej politike v oblasti životného prostredia sa v noci nadnes v USA v mnohých mestách pochody nespokojných občanov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies