Trump poprel správu o návšteve Jordánska a obhajoval svoje výroky

NETKY.SK • 9 December 2015, 06:59 • 2 min
Trump poprel správu o návšteve Jordánska a obhajoval svoje výroky

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump poprel správu agentúry AP, že sa chystá koncom decembra navštíviť Jordánsko. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Napriek svojej veľkej úcte voči kráľovi Abdalláhovi II. tentoraz nenavštívim Jordánsko. Toto je reakcia na chybnú správu AP," napísal Trump na svojom twitterovom účte.


Trump je momentálne terčom kritiky po tom, čo v pondelok vyzval na zákaz vstupu moslimov do Spojených štátov.
V utorok obhajoval svoje výroky. Ako sa vyjadril, jeho úmysly nie sú o nič horšie, než mal niekdajší prezident USA Franklin D. Roosevelt, ktorý počas druhej svetovej vojny dohliadal na internáciu vyše 110.000 ľudí v Spojených štátoch. Stalo sa tak po japonskom útoku na Pearl Harbor, ktorý sa odohral 7. decembra 1941.


"To, čo robím, sa nelíši od toho, čo robil FDR... Nemáme na výber... Sú ľudia, ktorí chcú vyhodiť do vzduchu naše budovy, naše mestá," poznamenal Trump vo vysielaní televíznej stanice ABC. Dodal, že zmienený zákaz by bol "krátkodobý" a zrušiť by sa mohol "veľmi rýchlo".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies