Trump ponúkol Putinovi pomoc v boji proti lesným požiarom na Sibíri

NETKY.SK • 1 August 2019, 11:18 • 2 min
Trump ponúkol Putinovi pomoc v boji proti lesným požiarom na Sibíri

MOSKVA/WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v telefonickom rozhovore iniciovanom americkou stranou ponúkol ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi pomoc v boji proti požiarom na Sibíri. Informovala o tom tlačová služba Kremľa.

slovakia

left justify in out

"Dnes sa z iniciatívy americkej strany uskutočnil telefonický rozhovor medzi Vladimírom Putinom a Donaldom Trumpom. Prezident Spojených štátov ponúkol pomoc Rusku v boji proti lesným požiarom na Sibíri“, uviedla tlačová agentúra.

 

Prezident Ruskej federácie vyjadril úprimné poďakovanie Trumpovi za "pozorný prístup, ponuku pomoci a podpory". Putin poznamenal, že ruská strana ho v prípade potreby použije.

 

Podľa prezidentskej tlačovej služby Ruskej federácie, informoval Putin svojho amerického partnera, že na Sibíri bola vytvorená silná letecká skupina na boj proti požiarom. Podľa správ ministerstva pre mimoriadne situácie v Rusku "sa problémy riešia s určitými ťažkosťami, najmä čo sa týka tankovania a umiestňovania lietadiel a vrtuľníkov v oblasti".

 

Prezident Ruskej federácie ocenil návrh svojho amerického kolegu aj ako záruku toho, že sa v budúcnosti podarí úplne normalizovať vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom. "Ruský prezident ocenil tento krok ako záruku, že v budúcnosti bude možné obnoviť plnoformátové vzťahy medzi oboma krajinami", uviedla tlačová služba.

 

Hlavy oboch štátov sa dohodli na pokračovaní spolupráce. "Putin a Trump sa dohodli, že budú pokračovať v kontaktoch ako v telefonickom formáte, tak aj pri osobných stretnutiach“, uviedla ruská tlačová služba Kremľa. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies