Trump ponúkol post ministra spravodlivosti Jeffovi Sessionovi

NETKY.SK • 18 November 2016, 14:59 • 2 min
Trump ponúkol post ministra spravodlivosti Jeffovi Sessionovi

WASHINGTON - Budúci americký prezident Donald Trump ponúkol dnes funkciu ministra spravodlivosti senátorovi za štát Alabama Jeffovi Sessionsovi.

slovakia

left justify in out

Kandidátom na post šéfa Ústrednej spravodajskej služby (CIA) je kongresman Mike Pompeo. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaného člena Trumpovho prípravného tímu.

 

Sessions bol prvým senátorom, ktorý podporil Trumpovu kandidatúru na prezidenta Spojených štátov a počas celej predvolebnej kampane bol jedným z jeho najbližších poradcov. Po dnešnom stretnutí s ním Trump vyhlásil, že na neho Sessions urobil "neuveriteľný dojem".

 

Republikán Trump začal vo štvrtok budovať aj svoj bezpečnostný tím, keď ponúkol kľúčový post poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť generálovi vo výslužbe Michaelovi Flynnovi. Zatiaľ však nie je známe, či Flynn ponuku prijal.

 

Víťaz prezidentských volieb sa stretol aj s republikánskou guvernérkou Južnej Karolíny Nikki Haleyovou, o ktorej sa hovorí ako o možnej kandidátke na post šéfky rezortu diplomacie USA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies