Trump ponúkol Číne lepšiu obchodnú dohodu, ak mu pomôže so Severnou Kóreou

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 16:42 • 2 min
Trump ponúkol Číne lepšiu obchodnú dohodu, ak mu pomôže so Severnou Kóreou

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump ponúkol svojmu čínskemu partnerovi Si Ťin-pchingovi na stretnutí minulý týždeň výhodnejšiu obchodnú dohodu so Spojenými štátmi, ak Peking pomôže riešiť krízu okolo Severnej Kórey.

slovakia

left justify in out

"Vysvetlil som prezidentovi Číny, že obchodná dohoda s USA bude pre nich oveľa lepšia, ak vyriešia severokórejský problém!" napísal dnes Trump na Twitteri.

V následnom tweete šéf Bieleho domu dodal: "Severná Kórea si koleduje o ťažkosti. Ak sa Čína rozhodne pomôcť, bolo by to skvelé. Ak nie, vyriešime tento problém bez nich! U.S.A."

Trump už dal jasne najavo želanie, aby Peking vyvíjal tlak na Pchongjang s cieľom zastaviť jeho jadrový program. Opakovane tiež kritizoval Čínu za to, že vyváža do Spojených štátov viac tovaru než z nich dováža.

Severná Kórea odpálila balistickú strelu do Japonského mora minulý týždeň len deň pred tým, ako sa Trump a Si stretli na Floride na rozhovoroch zameraných na obchodné vzťahy a KĽDR. USA reagovali na skúšku presmerovaním svojich vojenských lodí vyslaných do Austrálie do vôd pri Kórejskom polostrove.

Severná Kórea za svojho súčasného vodcu Kim Čong-una zintenzívnila zbrojné programy. Len minulý rok vykonala dve jadrové skúšky a odpálila okolo 20 balistických rakiet.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies