Trump podporuje zámer Ruska bojovať proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 29 September 2015, 23:05 • 2 min
Trump podporuje zámer Ruska bojovať proti Islamskému štátu

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Donald Trump dnes uviedol, že podporuje zámer Ruska zapojiť sa do bojov proti džihádistickej organizácii Islamský štát (IS) na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Na otázku, či podporuje spojencov sýrskeho prezidenta Bašára Asada alebo tých, čo ho považujú za príčinu súčasnej krízy, Trump v programe stanice NBC uviedol: "Ak chce Rusko bojovať proti IS, mali by sme mu to umožniť."

 

Trump ďalej vyhlásil, že USA by mali podporovať každého, kto chce prispieť k porážke tejto militantnej skupiny, ktorá získala kontrolu nad rozsiahlymi oblasťami Sýrie, ako aj susedného Iraku, píše agentúra Reuters.

 

Republikáni kritizujú politiku demokratického prezidenta USA Baracka Obamu v Sýrii, ktorú už štvrtý rok sužuje občianska vojna i vzostup extrémistov z IS. Podľa Trumpa nie je jasné, či je Asad príčinou tejto situácie.

 

"Tých, ktorí chcú nahradiť Asada, nikto nepozná. Neustále sa angažujeme v zahraničí a staviame sa za ľudí, ktorí sú nakoniec ešte horší než tí, ktorí boli na ich mieste predtým," podotkol Trump na margo politiky Washingtonu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona