Trump podpichol NY Times, ktoré majú nového šéfa: Dúfam, že teraz už začnete byť féroví

NETKY.SK • 2 Január 2018, 18:22 • 2 min
Trump podpichol NY Times, ktoré majú nového šéfa: Dúfam, že teraz už začnete byť féroví

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v tweete vyjadril nádej, že príchod nového riaditeľa New York Times umožní denníku vrátiť sa k objektívnej žurnalistike.

slovakia

left justify in out

"Potácajúce sa New York Times majú nového vydavateľa A. G. Sulzbergera. Blahoželám! Pre Timesy je to posledná šanca naplniť víziu ich zakladateľa Adolpha Ochsa 'prinášať správy nestranne bez strachu či ZAUJATOSTI bez ohľadu na zúčastnenú stranu, sektu či záujmy'," uviedol Trump na Twitteri.

 

Trump, samozrejme, naráža na politické postoje tohto veľkého amerického denníka, ktorý sa už od prezidentskej kampane v roku 2016 ostro vyhranil proti Trumpovi a podporoval jeho súperku Hillary Clintonovú. V kritike Trumpa a rozdúchavaní rôznych jeho skutočných aj domnelých káuz pokračoval aj po jeho nástupe do prezidentskej funkcie.

 

"Staňte sa nestrannými novinármi s oveľa vyšším štandardom, zbavte sa svojich falošných a neexistujúcich 'zdrojov' a správajte sa k prezidentovi Spojených štátov FÉROVO, aby ste sa nabudúce, keď zvíťazím, nemuseli svojim čitateľom ospravedlňovať za zle odvedenú prácu. Veľa šťastia," napísal ďalej na adresu denníka šéf Bieleho domu.

 

Spoločnosť New York Times už vlani oznámila, že dlhoročný vydavateľ Arthur O. Sulzberger k 31. decembru odstúpi a vo funkcii ho nahradí jeho syn, 37-ročný Arthur Gregg Sulzberger, pričom jeho otec bude zastávať čestnú funkciu prezidenta spoločnosti. A. G. Sulzberger sa tak stal od roku 1896 v poradí šiestym členom rodiny Ochs-Sulzberger, ktorý jeden z najčítanejších denníkov v Spojených štátoch povedie.

 

Trump prekvapivo poskytol minulý týždeň denníku New York Times 30-minútový rozhovor vo svojom golfovom klube vo West Palm Beach na Floride, aj napriek svojmu kritickému postoju k týmto novinám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies