Trump pochválil zosnulého irackého vodcu Saddáma Husajna ako zabijaka teroristov

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 08:27 • 2 min
Trump pochválil zosnulého irackého vodcu Saddáma Husajna ako zabijaka teroristov

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump znovu pochválil krutosť bývalého irackého prezidenta Saddáma Husajna, keď vyhlásil, že "tak dobre" zabíjal teroristov, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Trump mal príhovor v americkom štáte Severná Karolína a počas neho odcitoval niekdajšieho irackého lídra.

 

"Saddám Husajn bol zlý chlap, však?... Ale viete, čo mu išlo dobre? Zabíjanie teroristov. To robil tak dobre," povedal Trump. A dodal: "Im nečítali ich práva... Boli to teroristi, preto to vynechali."

 

Trump už skôr vyhlásil, že svet by bol o "sto percent lepší", keby diktátori ako Husajn a líbyjský vodca Muammar Kaddáfí boli stále pri moci. Pred americkou inváziou do Iraku v roku 2003 bola pritom táto krajina zaradená do zoznamu USA ako štát sponzorujúci terorizmus.

 

Jake Sullivan, politický poradca demokratickej kandidátky na prezidentský úrad a Trumpovej predpokladanej súperky Hillary Clintonovej, v reakcii uviedol, že Trumpove "pochvaly brutálnych tyranov zrejme nemajú hraníc".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona