Trump pochválil Jordánsko za spoluprácu v boji proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 07:39 • 2 min
Trump pochválil Jordánsko za spoluprácu v boji proti Islamskému štátu

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump pochválil dnes Jordánsko za spoluprácu s USA v boji proti Islamskému štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Zdôraznil dôležitosť tohto vzťahu, keďže Blízky východ a svet čelia "jednej z najvážnejších hrozieb" za dlhé roky. Trump na spoločnej tlačovej konferencii s jordánskym kráľom Abdalláhom II. povedal, že je "hlboko oddaný" zachovaniu partnerského vzťahu s Jordánskom, aby bola porazená ideológia, ktorá inšpiruje IS a "sužuje našu planétu".

 

Trump povedal, že Spojené štáty zvýšia svoj finančný príspevok Jordánsku určený na humanitárnu pomoc sýrskym utečencom. Jordánsko využije tieto peniaze na to, aby mohli utečenci na jeho území zostať dovtedy, kým sa nebudú môcť bezpečne vrátiť domov. Trump dodal, že Jordánsko bolo partnerom USA aj v úsilí o dosiahnutie mieru medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona