Trump počas návštevy černošského kostola volal po novej občianskoprávnej agende

NETKY.SK • 4 September 2016, 09:20 • 2 min
Trump počas návštevy černošského kostola volal po novej občianskoprávnej agende

DETROIT - Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump vystupňoval svoju snahu o získanie menšinových voličov a predniesol v sobotu v prevažne černošskom kostole v Detroite prejav, v ktorom volal po novej občiansko-právnej agende na podporu Afroameričanov, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo dav jeho odporcov vonku skandoval "Bez spravodlivosti nie je mier," Trump vyhlásil, že chce do prevažne afroamerického Detroitu, ktorý nedávno vyviazol v bankrotu, vrátiť zahraničné spoločnosti a premeniť ho tak na mesto, ktorému by svet závidel jeho ekonomiku.

 

Trump sa stretol s asi stovkou komunitných a náboženských lídrov v svojom najnovšom úsilí odlákať menšinových voličov od demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej.

 

Trump v posledných týždňoch zameral svoju kampaň na menšiny v snahe zlepšiť svoje šance vo voľbách 8. novembra a striasť zo seba mesiace, počas ktorých sa svojou tvrdou protiimigračnou líniou a neohrabanou rétorikou dotýkal citlivého miesta čiernych a hispánskych voličov.

 

"Plne rozumiem, že afroamerická komunita trpí diskrimináciou a že je veľa neprávostí, ktoré ešte treba napraviť," povedal Trump v poloprázdnom kostole, dodajúc, že chce prosperujúcu Ameriku pre všetkých.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies