Trump oznámil zákaz pôsobenia transrodových ľudí v americkej armáde

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 16:35 • 2 min
Trump oznámil zákaz pôsobenia transrodových ľudí v americkej armáde

WASHINGTON - Transrodové osoby nebudú mať povolené slúžiť v americkej armáde "v žiadnej funkcii". Americký prezident Donald Trump to vyhlásil dnes na Twitteri.

slovakia

left justify in out

Toto rozhodnutie je protichodné voči politike, ktorú v roku 2016 oznámil Trumpov predchodca Barack Obama.

 

"Po rozhovoroch s mojimi generálmi a armádnymi expertmi berte na vedomie, že vláda Spojených štátov nedovolí transrodovým osobám slúžiť v americkej armáde v žiadnej funkcii," odkázal Trump v sérii tvítov.

 

"Naša armáda sa musí zameriavať na rozhodujúce a zdrvujúce víťazstvá a nemôže sa zaťažovať ohromnými nákladmi na zdravotnú starostlivosť a narušeniami, ktoré by do armády priniesli transrodové osoby," vyhlásil šéf Bieleho domu.

 

Niekdajší minister obrany Ash Carter v júni 2016 oznámil, že transorodové osoby môžu slúžiť v armáde slobodne a otvorene a že nikto ich z tohto dôvodu viac nemôže separovať alebo z armády prepustiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona