Trump oznámil výmenu na poste šéfa kancelárie Bieleho domu

NETKY.SK • 9 December 2018, 08:43 • 2 min
Trump oznámil výmenu na poste šéfa kancelárie Bieleho domu

WASHINGTON - Vedúci kancelárie Bieleho domu John Kelly odíde zo svojej funkcie do konca tohto roka, oznámil v sobotu prezident USA Donald Trump. Kto sa stane jeho nástupcom, bude známe v najbližších dňoch, povedal novinárom vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Americké médiá označili za pravdepodobného kandidáta na tento post Nicka Ayersa, terajšieho šéfa kancelária viceprezidenta Mikea Pencea, píše agentúra DPA.

 

Dohady o Kellyho rezignácii priniesli médiá už v uplynulých dňoch s odvolaním sa na zdroje, podľa ktorých sa jeho vzťah s prezidentom zhoršil.

 

"John Kelly odíde - neviem, či môžem povedať, že odstúpi, ale je to skvelý chlapík," vyhlásil Trump.

 

Generál vo výslužbe Kelly, ktorý krátko pôsobil ako minister vnútornej bezpečnosti, dostal za úlohu obnoviť poriadok v Bielom dome, keď v júli 2017 prevzal funkciu šéfa kancelárie od Reincea Priebusa.

 

Jeho odchodom sa rozšíri dlhý zoznam poradcov i členov kabinetu, ktorí za Trumpa prišli a odišli z Bieleho domu. Pôjde tiež o druhú personálnu výmenu na vysokej vládnej úrovni, ktorú Trump oznámil od volieb zo 6. novembra - po tom, ako v novembri na prezidentovu žiadosť odstúpil minister spravodlivosti Jeff Sessions.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies