Trump označil návrh demokratov na jeho odvolanie za predvolebný manéver

NETKY.SK • 4 Január 2019, 17:54 • 2 min
Trump označil návrh demokratov na jeho odvolanie za predvolebný manéver

WASHINGHTON - Americký prezident Donald Trump v dnes oznámil, že členovia Demokratickej strany sa snažia o jeho odvolanie, lebo vedia, že v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať v roku 2020 jednoducho nemôžu zvížaziť. Informáciu priniesla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prezident reagoval na výzvu niektorých členov Demokratickej strany, ktorí sa vo štvrtok dožadovali jeho odvolania. Donald Trump o sebe podľa AP povedal, že je najpopulárnejší člen Republikánskej strany v jej histórii.

 

 

"Ako môžte chcieť odvolať prezidenta, ktorý vyhral voľby asi s najväčšou podporou od voličov v dejinách USA? Nespravil nič zlé (žiadny konflikt s Ruskom, sú to demokrati, kto provokuje). Prezidenta, ktorý mal prvé dva roky vo funkcii úspešnejšie ako ktorýkoľvek iný prezident USA, a z radov Republikánov má podporu vyše 93%." 

 

Inými slovami: "Chcú ma odvolať len preto, lebo vedia, že nemôžu v roku 2020 vyhrať."

 

img

Zdroj: TASR

 

Členovia Dolnej snemovne amerického Kongresu z radov demokratov Brad Sherman a Al Green vo štvrtok predložili návrh na ústavnú obžalobu prezidenta.

Predsedníčka Snemovne Nancy Pelosiová odvolanie prezidenta nevylúčila, zdôraznila však, že takéto konanie si vyžaduje podporu oboch strán amerického Kongresu. Sherman a Green sa snažili dosiahnuť odvolanie Trumpa aj v rokoch 2017 a 2018, Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu však návrhy zakaždým zamietla.

 

img

Capitol, Washinghton D.C., USA

Zdroj: Pixabay



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies