Trump oznámil dátum a miesto stretnutia s Kim Jong Unom

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 22:26 • 2 min
Trump oznámil dátum a miesto stretnutia s Kim Jong Unom

WASHINGTON - Prezident Spojených štátov sa stretne so Severokórejským vodcom v júli v Singapure. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Dátum a miesto rokovaní s lídrom Severnej Kórei americký prezident Donald Trump oznámil na svojej stránke v Twitter. Donald Trump, prezident Spojených štátov: "Moje dlhoočakávané stretnutie s Kim Jong Unom sa bude konať 12. júna v Singapure. Obaja sa budeme snažiť urobiť z neho dôležitú etapu pri dosahovaní svetového mieru!".

O tom, že Singapur je najpravdepodobnejším miestom rokovaní medzi oboma vodcami, predtým informoval aj zdroj v Bielom dome. Pripomeňme, že v marci juhokórejská delegácia, ktorá navštívila Washington po rokovaniach so Severnou Kóreou, odovzdala Donaldovi Trumpovi list od Kim Jong Una s návrhom na osobnú schôdzku. Trump dal svoj súhlas na rokovania.
   

Tento týždeň, minister zahraničných vecí USA Mike Pompeo, uskutočnil rokovania s Kim Jong Unom. Trump povedal, že stretnutie bolo úspešné. Pompeo sa vrátil do Spojených štátov s tromi americkými občanmi prepustenými z väzby, ktorí boli obvinení v Severnej Kórei zo špionáže a zločinov proti štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies