Trump odvolal sľub, že podporí nominovaného kandidáta na prezidenta

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 12:27 • 2 min
Trump odvolal sľub, že podporí nominovaného kandidáta na prezidenta

MILWAUKEE/JANESVILLE - Čelný uchádzač o republikánsku nomináciu na post prezidenta USA Donald Trump označil v utorok za bezpredmetný svoj sľub, že podporí ktoréhokoľvek iného republikánskeho kandidáta, ktorý ho v nominačnom súboji prípadne porazí.

slovakia

left justify in out

"Správali sa voči mne veľmi nespravodlivo," povedal na adresu republikánskeho národného výboru, Republikánskej strany a jej vedenia na predvolebnej akcii na radnici v Milwaukee, ktorú prenášala televízia CNN.

 

Trump podľa vlastných slov neočakáva, že by získal podporu svojho súpera Teda Cruza, ak získa republikánsku nomináciu, informovala tlačová agentúra AP. Na predvolebnej akcii v Janesville vo Wisconsine v ten istý deň varoval, že ak by nomináciu na republikánskom sneme získal Cruz, môžu ho demokrati označiť za nespôsobilého byť prezidentom, pretože sa narodil v Kanade.

 

Republikánske primárky v štáte Wisconsin na budúci týždeň v utorok (5. apríla) by podľa Trumpa mohli byť posledným pokusom jeho súperov poraziť ho. "Ak zvíťazíme vo Wisconsine, bude to do značnej miery za nami," povedal. A dodal, že po Wisconsine bude nasledovať jeho domovský štát New York, kde očakáva ľahké víťazstvo.

 

Vo Wisconsine získa víťaz republikánskych primárok všetkých 42 delegátov na nominačný zjazd. V New Yorku, kde budú primárky 19. apríla, ide o 95 delegátov, ktoré si traja kandidáti - Trump, Cruz a John Kasich - podelia proporčne.

Za hlavné úlohy americkej vlády považuje Trump bezpečnosť, zdravotnú starostlivosť a vzdelávanie, hoci sa v Milwaukee vyjadril, že ak sa stane prezidentom, zruší ministerstvo školstva a Agentúru pre ochranu životného prostredia (EPA).

 

Trump významne vedie v počte získaných delegátov pred svojimi zvyšnými dvoma protikandidátmi Tedom Cruzom a Johnom Kasichom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona