Trump odsúdil zatknutie lídrov opozície a Madurovu diktarúru

NETKY.SK • 2 August 2017, 06:49 • 2 min
Trump odsúdil zatknutie lídrov opozície a Madurovu diktarúru

WASHINGTON - Biely dom odsúdil v noci nadnes zatknutie venezuelských opozičných vodcov Leopolda Lópeza a Antonia Ledezmu vládou prezidenta Nicolása Madura.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Spojené štáty považujú venezuelského prezidenta Madura za "osobne zodpovedného za zdravie a bezpečnosť" dvojice opozičných lídrov, povedal prostredníctvom vyhlásenia americký prezident Donald Trump. "Spojené štáty odsudzujú činy Madurovej diktatúry," uvádza sa ďalej v stanovisku šéfa Bieleho domu, z ktorého citovala agentúra DPA. Opoziční lídri López a bývalý starosta Caracasu Ledezma sú podľa Trumpa "politickí väzni zadržiavaní režimom protizákonne".

 

"Spojené štáty považujú Madura - ktorý iba niekoľko hodín predtým verejne oznámil, že zakročí proti svojej politickej opozícii - osobne zodpovedného za zdravie a bezpečnosť pánov Lópeza a Ledezmu a všetkých zadržaných." Biely dom ďalej vyzval k okamžitému prepusteniu všetkých väzňov.

 

Zvláštne jednotky venezuelskej polície vošli v noci na utorok miestneho času do domov opozičných lídrov Lópeza a Ledezmu, ktorí boli v domácom väzení, a o odviedli ich opäť do vojenského väzenia Ramo Verde.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona